29/09/2016

SUTHERLAND Written Test: Technical Aptitude; Questions and Answers with Explanations PDFs


nrrbeassistance.blogspot.com - Nareddula Rajeev Reddy (NRR)
Please Like and/ Share and/ G+1. Hi, welcome to nrrbeassistance.blogspot.com. Dear viewer, especially for you, here is the SUTHERLAND Written Test: Technical Aptitude ; Questions and Answers with Explanations and PDFs Download.

1. Function used to display the character on the console is        A.fput()            B.put()            C.getch()            D.none of these

    Answer: B

2. Number of nodes in a perfect Binary tree is       A.2 * L - 1        B.2* L            C.2* L +1        D.none of these

    Answer: A

    Explanation:     Priority queue uses two queues 1. For storing the data. 2. Other for storing the priorities.

3. Heterogeneous Linked List is implemented using:-       A.int pointer        B.float pointer        C.void pointer        D.none of these

    Answer: C

4. Number of queues needed to implement the priority queue:-       A.two            B.one            C.three            D.none of these

    Answer: A

    Explanation:     Priority queue uses two queues 1. For storing the data. 2. Other for storing the priorities.5. A variable used to store the address of another variable is termed as:-       A.variable        B.function        C.registers        D.pointer

    Answer: D

6.     void main()    {        int i = 15;        int const  &j  = i;        cout        A.15 garbage value 9 garbage value            B.15 15 9 9        C.15 garbage value 15 garbage value            D.None of these           Answer: B

7. Virtual Memory consists of main memory and ______.       A.cache            B.ROM            C.RAM            D.Swap files

    Answer: D

8. Which class addressing system has less number of hosts ?       A.Class A            B.Class B            C.Class C            D.Class D

    Answer: D

9. Which of the following is a network layer protocol ?       A.TELNET            B.FTP            C.smtp            D.none

    Answer: A

10.     #define A 10+10    main ()    {        int a;        a = A * A;        printf ("%d", a);    }       A.100            B.200            C.120            D.400

    Answer: C


You can also see: SAP Placement Papers

11.     main()    {        int I;        char s[ ] = "man";        for(i=0;s[i];i++)        printf("%c %c %c %c",i[s],s[i],*(s+i),*(i+s));    }       A.mmm aaaa nnnn            B.mmmm aaaa nnnn        C.aaaa mmmm nnnn            D.none of these

    Answer: B

    Explanation:     s[i], *(i+s), *(s+i), i[s] are all different ways of expressing the same idea. Generally array name is the base address for that array. Here s is the base address. i is the index number/displacement from the base address. So, indirecting it with * is         same as s[i]. i[s] may be surprising. But in the case of C it is same as s[i].

12. void main ()    {        int const *p = 10;        printf ("%d", ++ (*p));    }        A.10                B.12                C.compiler error                D.Linker error

    Answer: C

    Explanation:     Cannot modify a constant value.

13.    main ()    {        extern int i = 10;        printf ("%d", i);    }       A.10            B.9            C.compiler error            D.none

    Answer: C

14.     main()    {        float f = 1.1;        double d = 1.1;        if ( f == d)        printf("True");        else        printf("False");    }        A.True            B.False            C.compiler error            D.None of these

    Answer: B

    Explanation:     Due to precision Considerations, floating point numbers cannot used in if condition for comparison.

15. What is the name of the Command used to partition the disk ?       A.fdisk            B.chkdisk            C.sfdisk                D.none of these

    Answer: A

    Explanation:     When you run the fdisk and format commands, the Master Boot Record (MBR) and file allocation tables are created.The MBR and file allocation tables store the necessary disk geometry that allows hard disk to accept, store, and retrieve data.

16. Equation for effective access time in paging(Memory management) ?       A.((1-p)*m+(p*s))        B.((1-p)*s+(p*m))        C.(1-p)*m        D.none of these

    Answer: A

    Explanation:     Effective access time=((1-p)*m+(p*s)) where (1-p) is called hit ratio, p is called page fault ratio, 'm' is called main memory access time, 's' is called page fault service time.

17. The header file that is included to use manipulators is       A.iomanip.h            B.manip.h            C.math.h            D.string.h

    Answer: A

18. Which data structure is easier to implement the trees ?       A.Queues                B.stacks                C.linked lists        D.Hashing table

    Answer: C

19. Find post order traversal from the given tree ? tree  (Image)       A.U4 U10 U3 U8 U2 U9 U11 U7 U6 U5 U1    B.U1 U2 U3 U4 U10 U8 U5 U9 U6 U11 U7    C.U4 U10 U3 U2 U8 U9 U11 U7 U6 U5 U1    D.none of these

    Answer: A

20. Find pre order traversal from the given tree ? tree   (Image)           A.U4 U10 U3 U8 U2 U9 U11 U7 U6 U5 U1    B.U1 U2 U3 U4 U10 U8 U5 U9 U6 U11 U7    C.U1 U2 U3 U4 U10 U8 U5 U6 U11 U7 u9    D.None of these

    Answer: B


You can also see: Snapdeal Placement Papers

21.     Main ()    {        int n=0;        while (n>32767)        printf ("%d", n);        n++    }       A.Prints value from 0 to 32767        B.Infinite loop            C.compiler error            D.none

    Answer: B

    Explanation:     Indefinite loop here the loop will continue again & again i.e. after 32767 the go to -32768

22.     If (fun ())    {        x++;    }       A.fun () returns 0            B.fun () return 1                C.fun () return -1            D.return a value other than 0

    Answer: D

23. Name a x.25 addressing standard ?       A.X.121            B.X.251            C.1EEE8.1        D.none of these

    Answer: A

24. Short, int and long integers have how many bytes ?       A.2, 2, 4            B.Machine dependant.        C.2, 4, 8            D.None of these

    Answer: B

25. Main ()    {        int a = 5, b = 6;        int i = 0;        i = a > b ? a:b;        printf ("%d", i);    }       A.0            B.1            C.6            D.5       Answer: C

26.     Int fun (char c)    {        int i;        static int y;<p> </p>    }       A.c, i are stored in stack and y stored in global memory space    B.c stored in stack and i, y are stored in global memory space    C.c is stored in text segment, y in global memory space and i in stack    D.none of these

    Answer: A

27. How would you insert pre-written code into a current program ?       A.#read            B.#get            C.#include        D.#pre

    Answer: C

28. Structure may contain:-       A.Any other structure    B.Any other structure expect themselves        C.Any other structure except themselves and pointed to themselves        D.None of the above

    Answer: A

29. Windowing technique is a kind of       A.Flow control technique        B.Error control technique            C.Both a & b        D.None of these

    Answer: A

30. Windowing technique is a kind of       A.Flow control technique        B.Error control technique            C.Both a & b        D.None of these

    Answer: A

Link: Download PDF | Learn More

Updates: Don’t miss, what you want? So kindly, 1. Like our Facebook, 2. Subscribe by E-mail, 3. Follow our Google+, 4. Twitter 5. YouTube, 6. Download our Toolbar, 7. Install our App and 8. Others.

Help: If you have any suggestions, requests and problems, please comment below or ask us here.


Alerts: Dear viewer, “Hard work never fails”. Along with hard work include smart work for your goal. Your hard work and our smart work, guarantee success. To get in touch with you, we have created a WhatsApp Group namedQuestion Answer Explanation”. Kindly send a message to +91-7893356131 as “add to Question Answer Explanation" to add you to this group.

Encourage us: Please don’t forget to G+1 and/ Like and/ Share and/ Recommend… thank you and all the best / best of luck for your bright future.

Our motto: Serve poor and needy whole heartedly – Nareddula Rajeev Reddy (NRR) and his team. 

* Dear viewer, ask us what you want..?
EmoticonEmoticon

Request Admin

First search (top), didn't find; ask us, what you want? As a comment. ASAP, we will provide it...

*Interested to become co-admin, click here.