29/09/2016

SAP Written Test: Technical Aptitude; Questions and Answers with Explanations PDFs

nrrbeassistance.blogspot.com - Nareddula Rajeev Reddy (NRR)
Please Like and/ Share and/ G+1. Hi, welcome to nrrbeassistance.blogspot.com. Dear viewer, especially for you, here is the SAP Written Test: Technical Aptitude; Questions and Answers with Explanations.

1. If int is 2 bytes wide.What will be the output of the program?    #include    void fun(char**);    int main()    {        char *argv[] = {"ab", "cd", "ef", "gh"};        fun(argv);        return 0;    }    void fun(char **p)    {        char *t;        t = (p+= sizeof(int))[-1];        printf("%s\n", t);    }        A.ab            B.cd            C.ef            D.gh

    Answer: B

2. What will be the output of the program if the array begins at 65486 and each integer occupies 2 bytes?    int main()    {        int arr[] = {12, 14, 15, 23, 45};        printf("%u, %u\n", arr+1, &arr+1);        return 0;    }        A.12, 65490        B.14, 65492        C.65488, 65496        D.64490, 65498

    Answer: C

    Explanation:     Here, the base address(also the address of first element) of the array is 65486. => Here, arr is reference to arr has type "pointer to int". Therefore, arr+1 is pointing to second element of the array arr memory location. Hence 65486 + 2 bytes     = 65488 => Then, &arr is "pointer to array of 5 ints". Therefore, &arr+1 denotes "5 ints * 2 bytes * 1 = 10 bytes". Hence, begining address 65486 + 10 = 65496. So, &arr+1 = 65496. Hence the output of the program is 65488, 65496.

3. Recursive functions are executed in a        A.last in first out order        B.first in First out order        C.Are maintained in a stack        D.none of the above

    Answer: A

4. What will be the output of the program?    #include    int main()    {        int i=3, j=4, k, l;        k = addmult(i, j);        l = addmult(i, j);        printf("%d %d\n", k, l);        return 0;    }    int addmult(int ii, int jj);    {        int kk, ll;        kk = ii + jj;        ll = ii * jj;        return (kk, ll);    }        A.Function addmult()return 7 and 12        B.No output        C.Error: Compile error        D.None of above

    Answer: C

    Explanation:     There is an error in this statement int addmult(int ii, int jj);. We have to remove the semi-colon, because it was an definition of the function addmult()

5. Point out the error if any in the while loop.<p> </p>    main()    {        int i =0;        while()        {            printf("%d",i++);            if(i>10)            break;        }    }        A.the condition in the while loop is a must        B.the while lop must be replaced by a for loop

    Answer: A

6. What will be the output of the program?    #include    void fun(int);    int main()    {        int a=3;        fun(a);        return 0;    }    void fun(int n)    {        if(n > 0)        {            fun(--n);            printf("%d,", n);            fun(--n);        }    }        A.0, 2, 1, 0            B.1, 1, 2, 0            C.0, 1, 0, 2            D.0, 1, 2, 0

    Answer: D

7. What will be output of following c program?<p> </p>    int main()    {        for(printf("1");!printf("0");printf("2")) printf("Sachin");        return 0;    }        A.10sachin2        B.10sachin        C.10sachin210sachin2            D.10

    Answer: D

8. What will be the output of the program?    #include    int main()    {        int fun();        int i;        i = fun();        printf("%d\n", i);        return 0;    }    int fun()    {        _AX = 1990;    }        A.Garbage value            B.0 (Zero)        C.1990            D.No output

    Answer: C

    Explanation:     The return value of the function is taken from the Accumulator _AX=1990.

9. What will be output of following c program?    void main()    {        int a[]={5,10,15};        int i=0,num;        num=a[++i]+ ++i+(++i);        printf("%d",num);    }        A.6            B.17            C.16            D.12

    Answer:A

10. What will be the output of the program?    #include    int main()    {        int i = 5;        while(i-- >= 0)        printf("%d,", i);        i = 5;        printf("\n");        while(i-- >= 0)        printf("%i,", i);        while(i-- >= 0)        printf("%d,", i);        return 0;    }

A. 4, 3, 2, 1, 0, -14, 3, 2, 1, 0, -1<p> </p>B. 5, 4, 3, 2, 1, 05, 4, 3, 2, 1, 0<p> </p>C. Error<p> </p>D. 5, 4, 3, 2, 1, 05, 4, 3, 2, 1, 05, 4, 3, 2, 1, 0        A.A            B.B            C.C            D.D

    Answer: A

11. Point out the error in the following program.    #include    int main()    {        char str[] = "Freshersworld";        printf("%.#s %2s", str, str);        return 0;    }        A.in Array declaration        B.printf statement        C.unspecified character in printf        D.No error

    Answer: D

12. Find the output of following snippet?    # include     void main()    {        char letter = 'Z';        printf("%c",letter);    }        A.Z        B.90            C.Garbage Value            D.error

    Answer: A

13. What will be the output of the program?    #include    #define SQR(x)(x*x)    int main()    {        int a, b=3;        a = SQR(b+2);        printf("%d\n", a);        return 0;    }        A.25            B.11            C.Error            D.Garbage value

    Answer: B

    Explanation:     11 Answer: 11 Explanation: a = SQR(b+2); becomes, => a = b+2 * b+2; Here SQR(x) is replaced by macro to x*x . => a = 3+2 * 3+2; => a = 3 + 6 + 2; => a = 11;

14. What will be the output of the program if value 25 given to scanf()?    #include    int main()    {        int i;        printf("%d\n", scanf("%d", &i));        return 0;    }        A.1            B.2            C.5            D.25

    Answer: A

    Explanation:     The scanf function returns the number of input is given. printf("%d\n", scanf("%d", &i)); The scanf function returns the value 1(one). Therefore, the output of the program is '1'.

15. void main()    {        char far *farther, *farthest;        printf("%d..%d",sizeof(farther),sizeof(farthest));    }<p> </p>What is the ouput of above snippet?        A.2.4            B.syntax error        C.compiler error        D.4.2

    Answer: D

16. What will be the content of 'file.c' after executing the following program?    #include    int main()    {        FILE *fp1, *fp2;        fp1=fopen("file.c", "w");        fp2=fopen("file.c", "w");        fputc('A', fp1);        fputc('B', fp2);        fclose(fp1);        fclose(fp2);        return 0;    }        A.B            B.A B            C.B B            D.Error in opening file 'file1.c'

    Answer: A

17. What is the output of following snippet?    main()    {        int c[] = { 2.8,3.4,4,6.7,5};        int j,*p=c,*q=c;        for(j=0;j        A.syntax error        B.compiler error            C.2 2 2 2 2 2 3 4 6 5        D.5 6 4 5 2 2 2 2

    Answer: C

18. What will be the output of the program ?    #include    int main()    {        float arr[] = {12.4, 2.3, 4.5, 6.7};        printf("%d\n", sizeof(arr)/sizeof(arr[0]));        return 0;    }        A.4            B.5            C.6            D.7

    Answer: A

    Explanation:     The variable arr has 4 elements. The size of the float variable is 4 bytes. Hence 4 elements x 4 bytes = 16 bytes sizeof(arr[0]) is 4 bytes Hence 16/4 is 4 bytes Hence the output of the program is '4'.

19. main()    {        char *p;        p ="Hello";        printf ("%c\n"' *&*p);    }What is the output of above snippet ?        A.H            B.syntax error        C.compiler error            D.E

    Answer: A

20. main()    {        int i;        print("%d",scanf("%d",&i));        // value 10 is given to the input here    }What is the ouput of above snippet?        A.1        B.compiler error            C.syntax error            D.2

    Answer: A

21. What will be output of following c program?     void main()    {        int a,i=4;        a=- -i+- -i+- -5;        printf("%d %d",a,i);    }        A.13 4            B.-3 2            C.7 2            D.-13 4  

    Answer: A

22. Find the output from following program?    #include    int main()    {        int a = 10, b;        a >=5 ? b=100: b=200;        printf("%d\n", b);        return 0;    }        A.100            B.200            C.Error: L value required for b        D.Garbage value

    Answer: C

    Explanation:     variable b is not assigned

23. What will be output of following c program?    void main()    {        int z;        z=(5,3,2);        printf("%d",z);    }        A.5            B.3            C.2            D.10

    Answer: C

24. What will be the output of the program?    #include    int main()    {        unsigned int i = 65535;        /* Assume 2 byte integer*/        while(i++ != 0)        printf("%d",++i);        printf("\n");        return 0;    }        A.Infinite loop        B.0 1 2 ... 65535        C.0 1 2 ... 32767 - 32766 -32765 -1 0        D.No output

    Answer: A

25. What will be output of following c program?     int main()    {        float **(*ptr)[4]=(float **(*)[4]);        ptr+=5;        printf("%d %d",ptr,sizeof ptr); return 0;    }        A.0 2            B.5 2            C.4 2            D.40 2

    Answer: D

26. What will be output of following c program?    struct myStruct    {        int a;        char b;    }    *ptr;    int main()    {        struct myStruct ms={400,'A'};        printf("%d %d",ptr->a,ptr->b);        return 0;    }        A.400 A            B.400 65            C.400 97            D.0 0

    Answer: D

27. What will be the output of the program?    #include    int main()    {        int i;        i = printf("How r u\n");        i = printf("%d", i);        printf("%d", i);        return 0;    }        A.How r u 7 2        B.How r u 8 2        C.How r u 1 1        D.Error: cannot assign printf to variable

    Answer: B

28. What will be output of following c program?    #include "string.h"    typedef struct stu1    {        int roll;        char *name;        double marks;    }    STU1;    typedef struct stu2    {        int roll;        char *name;        double marks;    }    STU2;    void main()    {        STU1 s1={25,"Rohit",87.43},*p1;        STU2 *p2; p1=&s1;        memcpy(p2,p1,4);        printf("Roll : %d\n",p2->roll);        printf("Name : %s\n",p2->name);        printf("Marks : %lf",p2->marks);    }        A.Roll : 25 Name : Rohit Marks : 87.430000        B.Roll : 25 Name : Rohit Marks : 0.000000        C.Roll : 0 Name : Rohit Marks : 87.430000        D.Roll : 0 Name : null Marks : 0.000000

    Answer: B

29. Assume integer is 2 bytes wide. How many bytes will be allocated for the following code?    #include    #include    #define MAXROW 3    #define MAXCOL 4    int main()    {        int (*p)[MAXCOL];        p = (int (*) [MAXCOL])malloc(MAXROW *sizeof(*p));        return 0;    }        A.56 bytes        B.128 bytes        C.24 bytes        D.12 bytes

    Answer: C

30. What will be output when you will execute following c code?    void main()    {        volatile int a=11;        printf("%d",a);    }        A.Garbage        B.11            C.2            D.We cannot predict

    Answer: D

Link: Download PDF | Learn More

Updates: Don’t miss, what you want? So kindly, 1. Like our Facebook, 2. Subscribe by E-mail, 3. Follow our Google+, 4. Twitter 5. YouTube, 6. Download our Toolbar, 7. Install our App and 8. Others.

Help: If you have any suggestions, requests and problems, please comment below or ask us here.


Alerts: Dear viewer, “Hard work never fails”. Along with hard work include smart work for your goal. Your hard work and our smart work, guarantee success. To get in touch with you, we have created a WhatsApp Group namedQuestion Answer Explanation”. Kindly send a message to +91-7893356131 as “add to Question Answer Explanation" to add you to this group.

Encourage us: Please don’t forget to G+1 and/ Like and/ Share and/ Recommend… thank you and all the best / best of luck for your bright future.

Our motto: Serve poor and needy whole heartedly – Nareddula Rajeev Reddy (NRR) and his team. 

* Dear viewer, ask us what you want..?
EmoticonEmoticon

Request Admin

First search (top), didn't find; ask us, what you want? As a comment. ASAP, we will provide it...

*Interested to become co-admin, click here.